Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El govern de Macron criminalitza l’esquerra dissident en les protestes contra la reforma de l’edat de jubilació

|

- Publicitat -

El Govern francès d’Emmanuel Macron ha apuntat directament a l’esquerra dissident i la “ultraesquerra” com a principals responsables dels incidents ocorreguts durant les protestes contra la reforma que augmenta l’edat mínima de jubilació. El ministre d’Interior, Gérald Darmanin, va acusar “l’extrema esquerra” de “voler atacar la República”, uns fets davant els quals ha dit que el govern “ha de donar un missatge de condemna”.

L’executiu de Macron ha creat un relat segons el qual la gran majoria dels manifestants són pacífics, sense entrar a valorar el ball de xifres (els sindicats xifren en 3,5 milions els protestants mobilitzats, mentre que l’executiu rebaixa el número fins a centenars de milers). Així i tot, asseguren que aproximadament un miler d’aquests són violents, i els acusen de ser els responsables dels 140 incidents detectats a París. En altres declaracions, el mateix Macron va comparar els fets amb els ocorreguts amb l’assalt al Capitoli dels EUA per part dels fanàtics de Trump.

Publicitat

Els sindicats francesos, per la seva banda, han demanat que s’aturi la violència policial envers els manifestants, tot titllant les declaracions del govern francès de “provocacions”. Acusa l’executiu francès d’abusar de la presència policial a les protestes, i de ser aquest mateix el que instiga a la crispació.

Et pot interessar  Els sindicats de presons convoquen vaga el 26 d'abril i l'11 de maig, en plena campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut