Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Govern creu que la Moncloa actua per “interessos electorals” en portar al TC la ILP per declarar la independència

"L'única explicació és que ja estan pensant en la campanya del 12-M" i que "necessiten sobreactuar" sobre l'independentisme diu Plaja

|

- Publicitat -

El Govern ha criticat que la Moncloa porti al Tribunal Constitucional la ILP tramitada al febrer al Parlament per declarar la independència. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, la portaveu, Patrícia Plaja, ha opinat que el govern espanyol actua per “interessos electorals”, a les portes de la campanya del 12-M. La portaveu ha avisat que recórrer al TC per “coartar i limitar” el debat parlamentari “ni ha sigut ni serà mai una bona solució”. “Sembla que el govern espanyol no hagi après massa, o res”, ha afegit Plaja. “L’única explicació” del recurs de la Moncloa és que “ja estan pensant” en la campanya del 12-M i que “necessiten sobreactuar” sobre l’independentisme, tal com ha conclòs Plaja.

El govern espanyol recorrerà al TC la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) impulsada per Solidaritat Catalana perquè la cambra catalana declari la independència, i que la mesa del Parlament va tramitar al febrer.

Publicitat

La Moncloa ha activat aquest procediment i el Consell de Ministres d’avui ho haurà de ratificar. Aquest dilluns, la portaveu del PSOE, Esther Peña, va reconèixer que la iniciativa, avalada amb els vots de Junts i la CUP i l’abstenció d’ERC, no els va agradar.

Et pot interessar  El PSOE dona per feta la revàlida del govern amb el PNB
Publicitat

Opinió

Minut a Minut