Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Govern contempla la convocatòria d’eleccions com un escenari possible si el Suprem inhabilita Torra

|

- Publicitat -
El Govern contempla la convocatòria d’eleccions com un dels escenaris possibles, en cas que el Suprem inhabiliti el president de la Generalitat, Quim Torra. Així ho ha admès la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, durant la roda de premsa d’aquest dimecres al migdia a Palau. La consellera de Presidència ha reiterat que ara mateix encara s’està en l’etapa del recurs de cassació, però que quan el Suprem resoldrà dient al TSJC que procedeixi a l’execució de la sentència. Si és condemnatòria, el TSJC dictarà la instrucció executòria al Parlament, que s’haurà de pronunciar. L’escenari electoral és una “possibilitat” que hi ha damunt la taula, tal com ha apuntat Budó, que també ha apuntat que Torra pot convocar eleccions “en qualsevol moment” mentre en mantingui les competències.
Budó ha relatat que si hi ha sentència condemnatòria i el Parlament “en dona compliment”, començarà a córrer el termini de 10 dies perquè hi hagi un nou candidat a la presidència de la Generalitat, i el màxim de dos mesos per a una nova investidura. Si no es produeix aquest escenari la llei de Presidència i el reglament del Parlament indiquen que es convoquen eleccions de forma automàtica.

D’aquesta manera el Govern ja admet la possibilitat que hi pugui haver eleccions anticipades aquest 2020, en cas que el Suprem condemni Torra.

Et pot interessar  El Govern aprova l'estratègia per reduir la pobresa infantil a Catalunya i apropar-se més a la mitjana europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut