Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Govern confia que la sentència del TGUE sobre Puigdemont faci “evident” que “s’han vulnerat drets”

Serret ha reivindicat la reforma del Codi Penal defensant que "tot suma" per "avançar no només en el reconeixement de la vulneració de drets", sinó també en "limitar la capacitat de repressió" de l'Estat

|

- Publicitat -

El Govern de Catalunya espera que la sentència que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) dictarà el pròxim dimecres, 5 de juliol, sobre l’aixecament de la immunitat dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí sigui “positiva” i faci “evident” que “s’han vulnerat drets”. Així ho ha afirmat la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, en una entrevista a l’ACN, durant la qual ha afirmat també que espera que arribi “el dia que tots els que estan a l’exili puguin tornar amb totes les garanties i llibertat” a Catalunya.

La consellera Meritxell Serret ha reivindicat la reforma del Codi Penal que deroga el delicte de sedició defensant que “tot suma” per “avançar no només en el reconeixement de la vulneració de drets”, sinó també en “limitar la capacitat de repressió” de l’Estat a l’independentisme. A la vegada, assegura que també serveix per demostrar que “hi ha un conflicte polític” i que calen “solucions polítiques i democràtiques” per resoldre’l.

Publicitat

Ara bé, tot i que espera el retorn dels polítics exiliats a Catalunya, la consellera no ha volgut entrar en “especulacions” sobre la tornada de l’expresident Carles Puigdemont i expressa el seu “màxim respecte” a les decisions personals, tot recordant que tornar de l’exili “és molt complex” i “no és fàcil de portar a nivell personal”. Serret també va marxar a Bèlgica el 2017, però es va acabar posant a disposició del Suprem el 2021 i ha estat condemnada a 1 any d’inhabilitació per desobediència en la causa del ‘procés’.

“Tota la solidaritat i respecte a totes les estratègies judicials i sempre a disposició a ajudar per avançar en l’estratègia antirepressiva, en la lluita per aconseguir drets i llibertats per a un projecte legítim i a qui el defensa”, remarca Serret, afegint: “Cal seguir treballant plegats en l’amnistia”.

Et pot interessar  Turull diu que és "molt trist" proposar un referèndum "des de la solitud i en campanya electoral"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut