Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Govern comparteix “plenament” els objectius de Puigdemont i en destaca la semblança amb els de la Generalitat

L'executiu català sosté que les condicions de Puigdemont "coincideixen de ple amb les exposades pel president Aragonès des del primer dia"

|

- Publicitat -

El Govern de Catalunya ha seguit a distància la conferència que Carles Puigdemont ha fet aquest dimarts, 5 de setembre, des de Brussel·les, en la qual ha fixat les condicions de Junts per a obrir-se a negociar tant amb el PSOE com amb el PP de cara la investidura. L’executiu català veu amb bons ulls els objectius fixats per Puigdemont, tot celebrant que són “gairebé idèntics” als de la Generalitat. Tal com ha assenyalat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, les condicions de Puigdemont “coincideixen de ple amb les exposades pel president Aragonès des del primer dia”.

L’executiu català defensa l’amnistia i un referèndum com “la via més efectiva per avançar cap a la resolució del conflicte amb l’estat espanyol”, de manera que celebra que Junts les hagi imposat com a condicions prèvies a obrir qualsevol negociació.  “Compartim plenament els objectius exposats i, per tant, el Govern creu que hi ha ara una oportunitat d’or perquè l’independentisme uneixi forces i forcem el govern espanyol cap a l’amnistia i el dret a l’autodeterminació”, ha subratllat Plaja, tot celebrant que “ara sí Junts es decanti cap a la via de la negociació“.

Publicitat

No obstant això, la representant del Govern ha advertit que l’amnistia “és un procés gradual” i que “cal anar arrossegant el govern espanyol perquè ells, per voluntat pròpia, no avançaran”. En aquest punt de la roda de premsa, Plaja ha reivindicat la negociació que ERC ha mantingut amb la Moncloa, la qual ha permès indultar els líders polítics condemnats pel referèndum de l’1-O, així com derogar el delicte de sedició. “Ells no volien ni reconèixer el conflicte polític i ho van fer, no volien reformar el Codi Penal i ho van fer i no volien parlar d’amnistia i forma ja part de la negociació”, ha resumit.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació

Amb tot, el Govern català insta el president espanyol en funcions a “perdre la por” i li ha demanat que “mogui fitxa”. “Els independentistes tenen els vots i Pedro Sánchez ha de decidir si els vol o prefereix regalar el govern a la dreta i a l’extrema dreta més rància”, l’ha avisat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut