Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El Govern Colau és obedient amb les mesures d’estalvi energètic de Sánchez

Collboni diu que tots els que les qüestionen estan “fent el joc a Putin”

Agències 03/08/2022

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, creu que les mesures d’estalvi energètic aprovades pel govern espanyol estan “ben encaminades” perquè contribueixen a “la lluita contra el canvi climàtic” i “a la sobirania energètica, en contra dels interessos del règim de Putin”. “Totes les mesures a favor de l’estalvi energètic tindran el suport de l’Ajuntament de Barcelona”, ha afirmat Collboni, preguntat sobre el pla d’estalvi energètic i per l’anunci posterior de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, dient que no té intenció d’aplicar el decret. El tinent d’alcaldia d’Economia ha acusat els que “posen en qüestió” les mesures de “negar el canvi climàtic” i “fer el joc a Putin”.

Preguntat per la mateixa qüestió, el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha afirmat que el decret “apunta en la bona direcció” i s’ha mostrat convençut que trobaran “molts aliats” per estalviar energia. Per a Badia, aquest debat ha de transcendir de les administracions i obrir-se a la societat i al teixit econòmic.

Sobre si la mesura afectarà la il·luminació d’edificis emblemàtics de Barcelona, com la Sagrada Família, la Casa Batlló o la torre Glòries, el regidor ha respost que ho han d’acabar d’estudiar. “Està clar que no ha de perjudicar l’activitat, que s’ha de poder presentar en tota la seva esplendor. Una altra cosa és quan no hi hagi activitat, si podem fer algun ajust energètic”, ha sospesat.

El govern espanyol va aprovar aquest dilluns una limitació de la temperatura a edificis públics, transports, hotels, comerços i centres comercials i culturals de 19 graus a l’hivern i de 27 graus a l’estiu. És una de les mesures urgents incloses en un pla d’eficiència i estalvi energètic, que també obliga els comerços a apagar els llums dels aparadors a les 22.00 h, així com la il·luminació d’edificis públics.