Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

El Govern carrega contra les “incidències constants” a Rodalies per “la voluntat manifesta de l’Estat de no invertir”

Aragonès reclama el traspàs de Rodalies després de l'avaria que ha afectat totes les línies

|

- Publicitat -

La nova incidència ocorreguda el matí d’aquest dijous, 24 d’agost, a Barcelona, i que ha provocat retards a totes les línies de tren de la xarxa de Rodalies, ha tornat a posar de manifest la necessitat que sigui la Generalitat qui gestioni el servei ferroviari. Tant el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com la consellera de Territori, Ester Capella, han carregat contra l’avaria que ha afectat la circulació dels trens i als seus usuaris, fent-los perdre el temps i obligant-los a esperar dins els trens o a la mateixa estació en plena onada de calor.

Aragonès, a través de Twitter, ha qualificat l’incident com una nova “falta de respecte de l’estat espanyol als usuaris de Rodalies”. El president ha exposat que l’avaria evidencia la falta d’inversions i la incapacitat de gestió que tenen de la xarxa a Catalunya, titllant la situació de ser “incomprensible”. “El traspàs és una necessitat. Ja no queden excuses” ha reblat.

Publicitat

Per la seva banda, la titular de Territori ha atribuït l’avaria de les instal·lacions d’Adif a una “voluntat manifesta del govern de l’Estat de no invertir allò compromès”. En una piulada, Capella ha dit que els problemes a Rodalies afecten diàriament la vida de milers de persones i ha reiterat la petició del “traspàs íntegre del servei, vies, catenàries, trens, i l’aportació econòmica necessària”. La consellera ha afirmat que dels 24 dies d’agost, hi ha hagut problemes en 23, i ha lamentat “l’afectació massiva” d’aquest dijous a les línies R1, R2, R2 Nord, R3 i R4.

Et pot interessar  Maldecaps a Rodalies: un nou robatori de coure provoca retards de 40 minuts a l'R2 Nord, l'R8 i l'R11
Publicitat

Opinió

Minut a Minut