Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Govern carrega contra la Moncloa per l’ajornament de la votació sobre el català a la UE: “Ha fet la feina tard i malament”

Plaja ha acusat l'Estat de "fallar" a més de 10 milions de ciutadans europeus

|

- Publicitat -

El Govern de la Generalitat no ha vist amb bons ulls l’ajornament de la votació sobre l’oficialitat del català, el basc i el gallec a la Unió Europea, i critica que la Moncloa “hagi fet la feina tard, malament i a contrarellotge”. Així s’ha expressat aquest dimarts, 19 de setembre, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, tot lamentant que 40 anys de reivindicacions haurien d’haver estat “suficients”.

A parer de l’executiu català, el govern espanyol és qui té “l’obligació i responsabilitat” d’assolir l’oficialitat del català a la UE, i critica que, com que “no ha fet prou”, ara  tota la feina recau ara en l’executiu de Pedro Sánchez. Així, ha insistit que ara toca a la Moncloa “accelerar, arremangar-se i no escatimar cap esforç ni recurs” per fer entendre als països de la UE que és “just i imprescindible” oficialitzar el català. La Generalitat està “convençuda” que els esculls tècnics ja s’han resolt, i que s’ha deixat “clar” que els recursos normatius i els equipaments necessaris també estan ja “llestos” i “a punt”.

Publicitat

Els compromisos són per complir-se i això no s’ha fet“, ha etzibat Plaja, que ha insistit que avui hi havia una “gran oportunitat” que calia “aprofitar”. “No som on hauríem de ser, i exigim al govern espanyol que faci el que calgui”, ha reiterat la portaveu. Amb tot, Plaja ha acusat l’Estat de “fallar” a més de 10 milions de ciutadans europeus.

D’altra banda, la portaveu ha celebrat l’ús del català al Congrés, tot aprofitant per demanar a l’Estat que inclogui la llengua catalana “a tots els seus circuits”.

Et pot interessar  El Govern permetrà omplir piscines públiques i privades si s'obren a la ciutadania
Publicitat

Opinió

Minut a Minut