Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

El Govern avisa que l’àrea metropolitana pot entrar en emergència per sequera en un màxim de 6 setmanes

Una de les mesures que hi ha sobre la taula és la de portar vaixells amb aigua, que a més ajudarà a "conscienciar" la ciutadania sobre la gravetat de la sequera

|

- Publicitat -

La sequera que des de fa més d’un any afecta Catalunya s’agreuja cada dia i aviat caldrà adoptar mesures dràstiques per tractar de pal·liar la situació. Després que el passat dimarts, 31 d’octubre, el Govern declarés l’escenari d’excepcionalitat per sequera a 23 municipis que depenen de la capçalera del Llobregat, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, alerta ara que l’àrea metropolitana pot entrar en fase d’emergència en un màxim de sis setmanes.

La fase d’emergència pot arribar a l’àrea metropolitana de Barcelona (AMB) en quatre, cinc o sis setmanes com a màxim, segons ha afirmat Reyes aquest dimecres, 1 de novembre, en una entrevista a RAC1. Això succeirà quan els embassaments del sistema Ter-Llobregat estiguin per sota dels 100 hectòmetres (actualment estan en 125), i un cop passi, es requeriran mesures extraordinàries, entre elles, portar vaixells amb aigua fins a Barcelona.

Publicitat

A ulls del responsable de l’ACA, ara per ara els ciutadans no tenen la percepció de la gravetat de la sequera com la que tenien fa 15 anys. “Portem dos anys de sequera i crec que hi ha moltes persones que encara no saben que estem en sequera perquè no han notat res a casa seva i no hem tingut talls d’aigua”, ha afirmat Reyes. Per aquest motiu, el director de l’ACA ha confirmat que “està sobre la taula” la possibilitat de portar vaixells amb aigua, com ja va passar durant la sequera del 2008, amb la finalitat específica de conscienciar la població sobre l’estalvi d’aigua.

Segons ha puntualitzat Reyes, “els vaixells tenen un impacte més visual i de conscienciació que no pas de volum d’aigua”, de manera que la seva arribada contribuiria a visibilitzar la gravetat de la situació.

Et pot interessar  Albiach qualifica el decret del Govern per combatre la sequera de "presa de pèl" a la ciutadania
Publicitat

Opinió

Minut a Minut