Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

El Govern avisa al PSOE i Sumar que cal tancar els compromisos amb Catalunya per avançar

L'executiu reitera la necessitat d'avançar en les condicions per exercir el dret a l'autodeterminació" i "fer un salt en el benestar del nostre país"

|

- Publicitat -

El Govern de la Generalitat recorda al PSOE i Sumar que l’acord al qual han arribat de cara la investidura del candidat socialista Pedro Sánchez “de poc servirà” si abans no es compleixen els compromisos amb Catalunya. L’executiu, que més aviat es mostra poc sorprès de cara l’entesa entre els dos partits, ha dit que aquest pacte “es donava per descomptat” i ha reiterat la necessitat d’avançar en les condicions per exercir el dret a l’autodeterminació” i “fer un salt en el benestar del nostre país”. 

La portaveu del Govern Patrícia Plaja ha subratllat la importància de complir amb els compromisos que reclama el partit independentista d’ERC per a fer efectiu el traspàs integral de Rodalies o acabar amb el dèficit fiscal històric que Catalunya pateix, i que ja supera els 22.000 milions d’euros. Plaja, que ha comparegut amb el conseller de Drets Socials Carles Campuzano, ha evitat valorar algunes de les mesures incloses en l’acord, com ara la gratuïtat de l’infantil 3 o la reducció de la jornada laboral.

Publicitat

D’altra banda, el Govern ha celebrat que el debat sobre l’oficialitat del català a la UE no s’hagi trobat cap veto, tot i que de nou els estats socis han mostrat reticència davant l’aprovació de la mesura. Així i tot, ha asseverat que l’executiu “no acceptarà res que no sigui la plena oficialitat del català”. En aquesta línia, Campuzano ha apuntat que “cal conèixer en detall” la reforma del reglament que ha proposat el govern espanyol i que “no hi hagi el risc” que l’executiu estatal “no la vulgui complir”.

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut