Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

El Govern aprova un pla per fomentar el retorn de catalans que viuen a l’estranger

L'acord suposa la creació d'una comissió interdepartamental que analitzarà les necessitats dels residents a l'exterior

|

- Publicitat -

El Govern ha aprovat aquest dimarts la posada en marxa d’un pla per fomentar el retorn dels catalans que viuen a l’estranger i que volen o es plantegen tornar a Catalunya. Segons detallen els acords de Govern, l’executiu vol posar totes les eines que té a la seva disposició per facilitar la tornada i incentivar el retorn de talent de professionals que es van veure obligats a marxar, sobretot després de la crisi econòmica del 2008. L’acord també suposa la creació d’una comissió interdepartamental que analitzarà les necessitats dels catalans residents a l’exterior en àmbits com l’habitatge, l’educació, la integració laboral o els serveis de salut.

El pla aprovat el passat dimarts és, segons el Govern, “un pas més en el catàleg de serveis” que s’estan actualitzant per als catalans residents a l’estranger, un col·lectiu que l’executiu considera “una prioritat”. En aquest sentit, durant els darrers mesos s’han impulsat diverses mesures que busquen equiparar “al màxim possible” els serveis dels catalans residents a Catalunya amb els que viuen a fora, com ara l’accés a colònies d’estiu per als infants, la targeta sanitària o el certificat idCAT.

Publicitat

Respecte a la comissió, el Govern detalla que el seu objectiu principal passa per elaborar un pla de retorn i fer-ne el seguiment i l’avaluació, “amb una anàlisi global i en profunditat de l’emigració de retorn i de les possibles accions que cal desenvolupar en aquest camp”.

La comissió estarà presidida pel Departament d’Acció Exterior i Unió Europea en coordinació amb el Departament d’Igualtat i Feminismes. Alhora, en formaran part els departaments d’Empresa i Treball; Economia i Hisenda; Educació, Recerca i Universitats; Territori; Salut, i Drets Socials.

Et pot interessar  La diada de Sant Jordi s'internacionalitza: arribarà a almenys 29 països i 192 ciutats amb 325 actes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut