Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

El Govern anuncia l’arribada del segon cable submarí de Fibra Òptica més important del món

Així ho ha confirmat el conseller Puigneró, assegurant que el cable connectarà Europa amb Àfrica i convertirà Catalunya “un pol d’atracció de grans inversions de la nova economia digital”

Àlex Huguet 18/05/2020
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, gesticula en la roda de premsa per explicar les novetats del MWC a causa del coronavirus, el 10 de febrer del 2020 (Horitzontal).

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha anunciat a través d’un missatge a Twitter, l’arribada a Catalunya del “segon cable submarí de Fibra Òptica més important del món en extensió”, que permetrà una connexió entre Europa i Àfrica. Aquest cable internacional arribarà el 2023, i segons el conseller, convertirà Catalunya “en un pol d’atracció de grans inversions de la nova economia digital”, a part de permetre que l’ecosistema tecnològic català, presti millors serveis digitals a tot el món. Per deixar clara la grandària d’aquesta fita, Puigneró ho ha comparat amb el que buscaven les grans indústries del segle XX, que volien “territoris amb autopistes, ports i aeroports per instal·lar empreses”, que actualment busquen “connectivitat internacional”.