Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El Govern alerta Metsola que el PP ha fet un ús “partidista” de la immersió al comitè de Peticions de l’Eurocambra

Serret avisa que “la controvèrsia sorgida per la gestió d’aquesta petició posa en risc la reputació” i la “credibilitat” de les institucions europees

|

- Publicitat -

El Govern ha alertat la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, que el PP ha fet un ús “partidista” de la missió sobre el sistema d’immersió català al comitè de Peticions de l’Eurocambra. En una carta avançada per ‘El Periódico’ i que ha pogut veure l’ACN, la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, assegura que la presidenta del comitè i eurodiputada popular, Dolors Montserrat, “ha utilitzat aquesta petició en favor dels seus interessos personals”. Així, avisa que “la controvèrsia sorgida per la gestió d’aquesta petició posa en risc la reputació” i la “credibilitat” de les institucions europees.

Serret ha tornat a defensar que el model educatiu a Catalunya “té un ampli suport polític i social” i que proporciona un “bon coneixement” del català, el castellà i l’aranès “sense perjudicar els resultats acadèmics” i “contribuint positivament a la cohesió social i la igualtat d’oportunitats”.

Publicitat

“El conflicte creat al voltant del model lingüístic a les escoles catalanes no respon al desig sincer de promoure el bilingüisme o de millorar la pedagogia, sinó a una estratègia política que busca dificultar l’aprenentatge del català i generar conflicte social”, diu.

Després d’una missió a Catalunya, un grup d’eurodiputats ha elaborat un informe que advoca per un tractament “equivalent” del català i el castellà a l’escola. La missió d’eurodiputats estava formada principalment per membres de la dreta i l’extrema dreta de l’Eurocambra, ja que va ser boicotejada pel grup dels verds i els socialistes, que no podran afegir esmenes al text, tot i que sí afegir-hi annexos a la part final de recomanacions.

Et pot interessar  La diada de Sant Jordi s'internacionalitza: arribarà a almenys 29 països i 192 ciutats amb 325 actes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut