Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El Gobierno valora en l’expedient de l’indult a Junqueras que hagi “abandonat públicament la via unilateral”

El document elaborat pel ministeri de Justícia apunta que l’aposta de Junqueras “per la via del diàleg sembla avui decidida”

Agències 22/06/2021
Oriol Junqueras amb el puny alçat abans d'entrar a la presó de Lledoners el passat 9 de març.

El Govern espanyol reconeix en l’expedient de l’indult al líder d’ERC, Oriol Junqueras, la seva actitud en la “cerca de solucions dialogades per a millorar la convivència a Catalunya” així com l'”abandó públic de la via unilateral” que ha evidenciat en diverses ocasions, segons assenyala l’executiu. Així consta en el document elaborat pel Ministeri de Justícia i que el Consell de Ministres ha estudiat aquest dimarts per a concedir-li l’indult parcial per la seva condemna per sedició i malversació, al qual ha tingut accés Europa Press.

En aquest text, el Govern valora que l’aposta de Junqueras “per la via del diàleg sembla avui dia decidida”. “Segons es desprèn dels seus propis escrits i declaracions en mitjans, durant els tres anys i mig que porta complint condemna ha experimentat una evolució que li ha portat advocar pel diàleg i la negociació com a úniques vies possibles per a la consecució dels seus objectius polítics”, assegura Justícia en l’expedient. És més, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, destaca que “la literalitat de les seves paraules reflecteix una clara aposta per reconduir l’acció política independentista a les vies del diàleg i reconeix com a indesitjable qualsevol acció no pactada amb l’Estat”.