Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

El Gobierno valora en l’expedient de l’indult a Junqueras que hagi “abandonat públicament la via unilateral”

|

- Publicitat -

El Govern espanyol reconeix en l’expedient de l’indult al líder d’ERC, Oriol Junqueras, la seva actitud en la “cerca de solucions dialogades per a millorar la convivència a Catalunya” així com l'”abandó públic de la via unilateral” que ha evidenciat en diverses ocasions, segons assenyala l’executiu. Així consta en el document elaborat pel Ministeri de Justícia i que el Consell de Ministres ha estudiat aquest dimarts per a concedir-li l’indult parcial per la seva condemna per sedició i malversació, al qual ha tingut accés Europa Press.

En aquest text, el Govern valora que l’aposta de Junqueras “per la via del diàleg sembla avui dia decidida”. “Segons es desprèn dels seus propis escrits i declaracions en mitjans, durant els tres anys i mig que porta complint condemna ha experimentat una evolució que li ha portat advocar pel diàleg i la negociació com a úniques vies possibles per a la consecució dels seus objectius polítics”, assegura Justícia en l’expedient. És més, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, destaca que “la literalitat de les seves paraules reflecteix una clara aposta per reconduir l’acció política independentista a les vies del diàleg i reconeix com a indesitjable qualsevol acció no pactada amb l’Estat”.

Et pot interessar  Junqueras avisa que la corrupció serà "línia vermella" per pactar amb el PSC si es demostren vincles entre Illa i Koldo
Publicitat

Opinió

Minut a Minut