Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Gobierno se suma a l’incendiari Rivera i carrega contra la guardonada amb el Premi Nacional de narrativa

|

- Publicitat -

La portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, ha criticat aquest divendres les manifestacions de la Premi Nacional de narrativa que atorga el Ministeri de Cultura, Cristina Morales, que va assegurar que sentia “alegria” per les protestes contra la sentència de l’1-O. “És una alegria que hi hagi foc en comptes de botigues i cafeteries”, va dir. Segons Celaá les paraules han estat molt mal rebudes pel govern espanyol perquè “ningú vol veure flames als carrers” i cal tenir “tolerància zero” amb la “violència”. “És sorprenent que aquestes paraules hagin arribat a ser pronunciades”, ha afirmat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Així, el Gobierno se suma a les declaracions que va fer el president de Cs, Albert Rivera, que va carregar aquest dimecres contra Morales. En un apunt al seu compte personal de Twitter, va censurar que accepti la dotació econòmica que suposa el guardó concedit tot i denunciar la violència policial. “Espero que cali foc al xec de 20.000 euros corresponent al Premi Nacional de Narrativa que li ha donat el Govern”, va assenyalar Rivera. “No crec que vulgui cobrar aquests diners del poble espanyol al que odia. Quina vergonya”, va afegir.

Publicitat

No es pronuncia sobre els ‘visques’ a Franco durant el procés d’exhumació

D’altra banda, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha dit que el govern espanyol no es pronunciarà sobre els ‘visques’ a la figura de Franco i l’exhibició de símbols franquistes durant el procés d’exhumació i reinhumació d’aquest dijous. Segons la portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, “l’essencial d’ahir va ser que l’exhumació del dictador i la reinhumació es van fer en temps, forma i amb tota la dignitat democràtica pròpia d’un país com el nostre” i “en els ‘visques’ d’alguna gent estan allà i no hi entrarem”. La qüestió, ha dit, no s’ha tractat al Consell de Ministres d’aquest divendres.

Et pot interessar  Els funcionaris de presons aixequen la protesta a Brians 1 i 2
Publicitat

Opinió

Minut a Minut