Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Gobierno rebutja “l’assetjament” a la família de Canet i emplaça Gonzàlez-Cambray per abordar-ho

|

- Publicitat -

La portaveu del Gobierno, Isabel Rodríguez, ha condemnat “l’assetjament” a la família de Canet de Mar que ha forçat el 25% de classes en castellà a l’escola i ha explicat que la ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha trucat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per abordar-ho.

Sembla que només té dret a reclamar que es compleixi amb la legalitat la família amb “poca simpatia” per l’educació en català, ja que diverses famílies de l’Escola Turó del Drac han presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per evitar que s’imparteixi el 50% de l’ensenyament en castellà, fet que s’ha considerat un “assetjament”.

Publicitat

“La ministra s’hi ha posat en contacte per sumar tota la col·laboració necessària per evitar que es produeixi assetjament en aquest cas ni en cap altre”, ha dit Rodríguez aquest divendres en roda de premsa després del Consell de Ministres.

La portaveu de l’executiu espanyol ha insistit que la trucada s’ha fet per mostrar “total col·laboració” perquè “des de tots els mitjans públics es protegeixi aquest menor i la seva família” i l’ha emmarcat en un “àmbit d’absoluta normalitat” de la relació entre institucions.

Rodríguez ha criticat que el PP estigui “utilitzant” aquesta qüestió “per fer oposició” al govern espanyol i ha assegurat que l’executiu de Pedro Sánchez no utilitzarà “mai de forma partidista” aquest tema.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut