Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El Gobierno reafirma la seva incompetència amb la gestió de la Covid-19 no pagant el subsidi a les empleades de la llar

L’executiu va anunciar que durant el juliol rebrien la prestació excepcional, i més de 32.000 treballadores encara no l’han cobrat

Agències 04/08/2020
El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, en un moment de la seva intervenció com a candidat a la investidura el 4 de gener del 2020 al Congrés dels Diputats.

La gran majoria d’empleades de la llar viuen moments delicats per culpa de la crisi del coronavirus, sumat a una incompetència constant per part del Gobierno. Segons informa El Confidencial, gairebé cap empleada ha cobrat la prestació excepcional que havia promès el Gobierno per culpa de la crisi. Ara, han recollit gairebé 10.000 firmes en una campanya a change.org que reclama “Pagar el subsidi aprovat JA!”.

Amb el decret del Gobierno del passat 31 de març, es va promulgar “el subsidi d’atur excepcional per falta d’activitat per les persones integrades al Sistema Especial per Empleats de la Llar del Règim General de la seguretat social”, però actualment les més de 32.000 treballadores que la van sol·licitar, encara no l’han cobrat. A més, el secretari d’estat de Treball, Joaquín Pérez Rey, va reconèixer al juliol, que el pagament es començaria a fer “durant els pròxims dies”. Dies que ja són setmanes i ja s’ha arribat fins al mes d’agost sense cobrar aquestes ajudes.