Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Gobierno planteja una pròrroga de l’estat d’alarma fins al 27 de juny

|

- Publicitat -

El Gobierno de Sánchez vol prorrogar l’estat d’alarma des del dia 24 de maig fins al 27 de juny, i així ho proposarà al Congreso de los Diputados, segons el text del decret que està sobre la taula del Consell de Ministres d’aquest dimarts.

En aquest esborrany, al qual hi ha tingut accés la Cadena Ser, es planteja que sigui l’última pròrroga de l’estat d’alarma i proposaria que el Gobierno podrà acordar conjuntament amb cada comunitat autònoma la modificació, ampliació o restricció de les unitats d’actuació i les limitacions respecte a la llibertat de circulació de les persones “amb la finalitat d’adaptar-les millor a l’evolució de l’emergència sanitària a cada comunitat autònoma”. Per tant, cada president de comunitat autònoma podrà aplicar aquestes mesures. Aquesta línia d’actuació es justifica en el fet que el pla de desescalada té un caràcter “gradual” i “asimètric”.

Publicitat

Això sí, a partir del 24 de maig, si aquesta pròrroga queda aprovada, l’autoritat competent delegada serà “únicament” el Ministre Sanitat, sota la supervisió del president del Gobierno, i en cooperació amb les CCAA.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut