Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El Gobierno nomena embaixadora davant l’OEA la ministra socialista que va dimitir per haver plagiat el seu màster

El currículum de Carmen Montón que publicava la Moncloa incloïa un màster a la Universitat Rey Juan Carlos que tenia 19 pàgines plagiades

Àlex Huguet 11/03/2020

El Gobierno ha nomenat com a nova embaixadora observadora permanent davant la Organització d’Estats Americans (OEA), a Carmen Montón, qui va ser ministra de Sanitat i Benestar Social. Montón va dimitir del ser càrrec fa un any i mig perquè es van trobar irregularitats i plagi al seu màster de la Universitat Rey Juan Carlos.

La ministra es va veure obligada a dimitir només tres mesos després que Sánchez la tries per encarregar-se del departament de Sanitat, just després de guanyar la moció de censura que va presentar contra Mariano Rajoy. El mateix Sánchez ha decidit nomenar-la embaixadora ‘política’, després de Manuel Escudero, Andrés perelló i Ángel Ros.

Queda clar, doncs, que és igual qui estigui al Gobierno, que l’abús d’influències dels partits és evident, i un cop que s’ha format part dels poders de l’Estat espanyol, sempre es trobarà un racó per treballar cobrant un bon sou i sense fer soroll.