Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Gobierno no subvencionarà projectes d’innovació tecnològica en català

|

- Publicitat -

El Gobierno de Sánchez segueix ignorant les llengues cooficials de l’Estat durant la crisi actual, i ja de pas, dificulta possibles projectes tecnològics catalans que es puguin adreçar a l’executiu. Els programes d’emprenedoria que rebran ajuts per part del Ministeri d’Economia de Nadia Calviño, tenen una restricció lingüística que obliga que les sol·licituds estiguin redactades en llengua castellana, encara que també es vulgui entregar en una altra llengua cooficial.

El més greu és que hi haurà diverses empreses catalanes que es podran veure afectades per aquest reglament, ja que també s’ha de presentar tota la documentació per la sol·licitud en aquest idioma. Per tant, totes les empreses es veuran obligades a fer factures en castellà, encara que tinguin automatitzat fer-les en català, i això no deixa de ser una manera de dificultar la tasca d’aquestes.

Publicitat

La Plataforma per la Llengua assegura també que si hi ha catalanoparlants que estudien batxillerat a l’estranger, no podran examinar-se en català en un centre espanyol a l’exterior.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut