Edició 2153

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 17 de juny del 2024
Edició 2153

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 17 de juny del 2024

El Gobierno no subvencionarà projectes d’innovació tecnològica en català

|

- Publicitat -

El Gobierno de Sánchez segueix ignorant les llengues cooficials de l’Estat durant la crisi actual, i ja de pas, dificulta possibles projectes tecnològics catalans que es puguin adreçar a l’executiu. Els programes d’emprenedoria que rebran ajuts per part del Ministeri d’Economia de Nadia Calviño, tenen una restricció lingüística que obliga que les sol·licituds estiguin redactades en llengua castellana, encara que també es vulgui entregar en una altra llengua cooficial.

Publicitat

El més greu és que hi haurà diverses empreses catalanes que es podran veure afectades per aquest reglament, ja que també s’ha de presentar tota la documentació per la sol·licitud en aquest idioma. Per tant, totes les empreses es veuran obligades a fer factures en castellà, encara que tinguin automatitzat fer-les en català, i això no deixa de ser una manera de dificultar la tasca d’aquestes.

La Plataforma per la Llengua assegura també que si hi ha catalanoparlants que estudien batxillerat a l’estranger, no podran examinar-se en català en un centre espanyol a l’exterior.

Et pot interessar  El PP i Vox mantenen el genocidi cultural al País Valencià: ara censuren la Flama del Canigó a Vinaròs
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut