Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Gobierno començarà a comptabilitzar els feminicidis fora de l’àmbit de la parella el 2022

|

- Publicitat -

El Gobierno ampliarà les estadístiques que recull sobre feminicidis a partir de 2022. El Ministeri d’Igualtat començarà a comptabilitzar els assassinats que es produeixin fora de l’àmbit de la parella.

Ho ha explicat aquest divendres en roda de premsa la delegada contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, que ha subratllat que es tracta de “computar l’assassinat de dones valorant-les no només pel fet de ser parella o exparella o dona d’algú, sinó pel fet de ser dones”.

Publicitat

A banda de la categoria que es comptabilitza des de 2003 de dones víctimes de violència masclista en mans de les seves parelles, se sumarà la; d’assassinades per violència sexual -que inclou víctimes d’explotació-; social -la que és l’exercida per veïns, companys de feina o altres homes; o familiar.

Indubtablement, que s’hagi aconseguit avançar en una definició de violència de gènere més inclusiva, marca que s’avança en la bona direcció. No obstant això, també evidencia que fins ara hi ha hagut un plantejament discriminatori.

Val a dir, per tant, que la definició de “violència de gènere” no és trivial, perquè comporta unes conseqüències econòmiques i jurídiques i de reparació diferents. La nova legislació no dona resposta de manera clara a totes les situacions de violència de gènere i en segueix excloent.

Cal mencionar també que comptabilitzar assassinats és necessari, però les institucions haurien de focalitzar-se en el conjunt de possibles finestres d’actuació que permeten evitar-los.

Et pot interessar  Més de 200 persones condemnen el crim de Bellcaire d'Empordà i clamen contra la violència vicària
Publicitat

Opinió

Minut a Minut