Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

El fotoperiodista Jordi Borràs deixa en no res les amenaces de la ultradreta al Gobierno: “Visc literalment amagat”

Denuncia la impunitat de l’extrema dreta i el silenci del seu cas als mitjans i institucions espanyoles per ser independentista

Àlex Huguet 27/04/2021
Barcelona 15.09.2017. ciutat de la justícia. Judici per amenaces feixistes al fotoperiodista Jordi Borràs. foto Robert Ramos

El conegut fotoperiodista català, Jordi Borràs, ha deixat en ridícul les amenaces que recentment han rebut membres del Gobierno espanyol, explicant que ja fa anys que ell rep amenaces de la ultradreta i que pateix constantment per la seva integritat física.

En un fil a Twitter, Borràs explica que ha arribat al punt que se li han plantat a casa “amenaçant-me a mi i a la meva família”, que no pot agafar el transport públic i fins i tot que viu “literalment amagat”. Per descomptat, assegura que ni tan sols es pot acostar als actes de l’extrema dreta per retractar-los. “He hagut de cancel·lar presentacions de llibres, me n’han rebentat in situ i d’altres les he hagut de fer sota protecció policial”, afegeix el fotoperiodista.

A més, denuncia que mai ningú ha estat detingut per res del que li han fet, i explica que malgrat el ressò internacional de la seva persecució, “ha estat ignorat per la gran majoria de mitjans espanyols, perquè a més d’antifeixista, sóc independentista”. Amb tot, el fotoperiodista assenyala el “silenci còmplice” dels que ara descobreixen que “la ultradreta és un perill”, els quals “han posat la catifa vermella al feixisme del segle XXI”.