Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El fill de Mas-Colell divulga al món l’escandalosa arbitrarietat del Tribunal de Cuentas

Àlex Mas, professor de Princeton, va ser també assessor del govern d’Obama

Redacció
Redacció 14/06/2021
El Tribunal de Cuentas practica una croada contra els anteriors governs de la Generalitat.

El professor de Princeton, Àlex Mas, fill de l’exconseller d’Economia Andreu Mas-Colell, ha publicat un llarg fil a Twitter en anglès denunciant la repressió del Tribunal de Comptes espanyol contra el seu pare i els altres trenta-cinc càrrecs de la Generalitat per l’acció exterior. Comença alertant que “d’aquí a dues setmanes, la casa dels meus pares, la seva pensió i el seu compte bancari poden ser embargats per les autoritats de l’estat, sense el procés pertinent”. Mas, que va ser també director associat de l’Oficina de Pressupost del govern de Barack Obama, relata el procés català i la repressió per part del govern espanyol fins arribar a traspassar tots els límits com és el clar abús per part del Tribunal de Cuentas.

Denuncia la politització dels tribunals espanyols i la seva arbitrarietat subratllant que “no hi haurà judici. Simplement s’imposa una sanció. Els recursos duraran anys i poden arribar al Tribunal de Drets Humans de la Unió Europea, però el truc és que mentrestant l’acusat haurà de dipositar una garantia per l’import total sol·licitat.” Apunta que “com que la sanció podria superar amb escreix el patrimoni net combinat de tots els acusats, els podrien embargar tots els béns personals, actius i ingressos. Serà una expropiació total i arbitrària.”

Dels piulets de Mas denunciant l’escàndol se n’han fet ressò, entre d’altres, el conservador britànic, Ian Duncan; l’editor de la New York Magazine, Benjamin Hart, i l’economista nord-americà Tim Kehoe.