Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El feixisme revifa contra la televisió pública en català

|

- Publicitat -

Vox, Cs i PPC han carregat contra el presentador del programa Atrapa’m si pots de TV3, Llucià Ferrer, per dir a una concursant que havia de respondre la pregunta en català. En l’edició infantil emesa aquest diumenge al vespre, una de les participants havia de dir de quin cereal està feta la pasta italiana més tradicional. A la concursant només li sortia la resposta en castellà (trigo) però no en català (blat). Davant d’aquesta situació, la nena va preguntar si la podia dir en castellà, però el presentador va dir que no: “Aquí, això sí que no, perquè és un concurs de TV3 en català i hem de respondre en català”, li va dir. “Em sap greu, però no te la puc donar per bona”, va afegir Ferrer.

Això ha despertat el feixisme més reaccionari, incapaç de comprendre que es fomenti l’ús d’una llengua que no sigui el castellà. El president de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, ha tornat a demanar el tancament de TV3. “Alguns encara defensen la reforma de la televisió més sectària i més costosa. L’única que admet és la que condueix al seu tancament. I com més aviat millor”, afirma en un missatge a través del seu compte de Twitter.

Publicitat

També des de les xarxes socials, la líder de Cs, Inés Arrimadas, ha piulat una bajanada demagògica del seu estil per tal de demostrar el seu odi a TV3 i a la llengua catalana. Així mateix, la diputada Lorena Roldán (PPC) reflexiona que la televisió pública es paga entre tots. “Els diners dels castellanoparlants els sembla fantàstic. Fanàtics de llibre, però la pela és la pela”, afegeix. Els cadells de l’unionisme, S’ha Acabat, han canalitzat la seva ràbia contra Catalunya piulant: “Fanatisme i ranciesa en estat pur”.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut