Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El desgavell polític independentista fa baixar el suport dels joves a la constitució d’un estat independent

|

- Publicitat -

Les noves generacions de joves catalans estan perdent l’interès pel fet que Catalunya esdevingui un estat independent. Segon el baròmetre anual d’opinió de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona, hi ha força diferència amb les dades que es van recollir el 2017, on un 56% va respondre en favor de la independència, molt per sobre del 35% contrari.

Però aquest 2021, l’abstenció i l’unionisme han capgirat el marcador. Segons informa El Plural, un 36% segueixen favorables a la independència mentre que un 52% considera que Catalunya segueixi dins l’estat espanyol. Malgrat la terrible dada, el professor titular de Ciència Política de la UAB, Gabriel Colomé, ha posat sobre la taula que això és degut en part a la pandèmia i el desencant dels joves per la política en general.

Publicitat

Però el que és innegable és que el desgavell independentista, les baralles constants i les noves estratègies que acosten partits independentistes al règim espanyol, sumat a una inestabilitat laboral per part dels joves cada cop més gran, fan que aquesta inseguretat s’allunyi le model de Govern actual.

 

 

Et pot interessar  Bolaños diu que "tothom sap" que la ILP del Parlament sobre la independència "acabarà en res"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut