Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El contundent missatge de Fachín dedicat “a militants independentistes desanimats”

|

- Publicitat -

Albano-Dante Fachín ha compartit un correu destinat a tots aquells independentistes desanimats i cansats de veure com les cúpules polítiques no aconsegueixen tirar endavant la independència. L’exdiputat i impulsor d’Octuvre planteja tres decisives preguntes:

1) Per què hi ha dirigents independentistes que fan tot el que poden per desmobilitzar la gent?
2) S’han convertit els partits independentistes en un obstacle?
3) I si la gran trampa és la famosa unitat de l’independentisme?

Publicitat

Fachín considera que aprofiten la situació pandèmica per enviar la gent a casa i “poder negociar tranquils als despatxos de Madrid”. Així mateix, es mostra dolgut amb el declivi del moviment independentista, que el 2017 “aconsegueix posar l’Estat a la defensiva”. En aquest sentit, remarca que ara és tot el contrari, però nega el discurs oficial de “la gent està cansada”.

En el missatge parla d’una “Transició Catalana” impulsada “per una part important de les cúpules independentistes” a qui els acusa de “desmobilitzar la gent” per “per assegurar-se escons, càrrecs i diners” a Madrid. Compara aquest procés amb la Transició espanyola, que va suposar la desmobilització massiva del moviment obrer i antifranquista. Com a culpables, descarta Fraga o Adolfo Suárez: “El van desmobilitzar els seus propis dirigents del PSOE, del PCE i del PSUC”. I equipara la situació a Catalunya: “Diguem-ho clar: a l’independentisme no el desmobilitza ni Rajoy, ni la Guàrdia Civil ni el PSOE”.

L’exdiputat creu que, tot i que és evident que no hi ha les manifestacions massives d’abans de la pandèmia, cal que “l’independentisme desmobilitzador” deixi de negar que encara existeix força popular i ho exemplifica amb la bona acollida d’actes organitzats per l’ANC, Òmnium, el Consell per la República o el Debat Constituent. “Si l’octubre del 2017 vam ser 2,5 milions de persones desafiant l’Estat és perquè uns anys abans, alguns milers van persistir”, reflexiona.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium

També remarca que “els partidaris de la Transició Catalana són més perillosos que l’unionisme” i els culpa de no haver volgut aprofitar la força popular per derrotar l’Estat. Finalment, insta dinamitar la famosa “unitat de l’independentisme”, perquè creu que és una crossa que impedeix avançar: “La unitat que necessitem no es construeix quedant bé amb tothom”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut