Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

El Constitucional admet a tràmit el recurs del Gobierno contra la llei catalana que limitava els desnonaments en pandèmia

|

- Publicitat -

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit un recurs del Gobierno contra el decret del Govern que va prohibir els desnonaments en habitatges de grans tenidors mentre durés l’estat d’alarma fins que aquests oferissin un lloguer social a l’afectat.

Es tracta del decret 37/2020, de 3 de novembre, que el Parlament va aprovar el 18 de novembre amb els vots de JxCat, ERC, CatECP i la CUP-CC. El decret afectava les llars vulnerables sense alternativa habitacional. L’executiu espanyol al·lega que la norma podria vulnerar les competències de l’Estat espanyol en matèria de legislació processal.

Publicitat

D’aquesta manera el “govern més progressista de la història” demostra els seus autèntics colors pel que fa a desnonaments i lleis per garantir el dret a un habitatge digne. A més a més de no complir amb els seus compromisos, tal com apunta Octuvre, ara s’oposen a la llei catalana, que podria complir amb part de l’espanyola que no ha prosperat.

Així, Podemos i el PSOE s’han “coronat” amb una política de “Ca envejós, ni rosega ni deixa rosegar l’os” i mostren la seva oposició a lleis que limiten els desnonaments. Per què deuen haver-s’hi oposat quan teòricament estan en contra els desnonaments? Per què no compleixen amb els seus compromisos?
Són moltes incògnites a les quals “el Gobierno més progressista de la història” no dona resposta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut