Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Consell Professional d’Informatius de TV3 critica que el Govern va intentar vetar la roda de premsa del relleu de Trapero

|

- Publicitat -

El Consell Professional d’Informatius de TV3 ha denunciat que hi ha hagut una ingerència, poc desitjable, en el mitjà de comunicació públic català. En concret, destaca que des del Departament d’Interior “es va voler evitar la presència de la nostra companya Fàtima Llambrich en una trobada de responsables […] per explicar el relleu de la cúpula dels Mossos d’Esquadra”.

Per tant, s’ha denunciat que es van posar impediments a la periodista, especialista de temes policials i judicials de TV3, i a altres professionals que “tenen en comú haver explicat amb tots els ets i uts el recent relleu del major Trapero al capdavant de la policia de Catalunya”. Denota també la voluntat d’intervenir en l’opinió pública censurant “Una manera [de comunicar la destitució de l’ara exmajor dels mossos] que no deu acabar de convèncer els nous dirigents”.

Publicitat

El Consell Professional d’Informatius de TV3 ha afirmat que “Fets com aquests no són propis d’una societat democràtica, informada i transparent. No consentirem intromissions d’aquest tipus”.

El doctorand de Comunicació Isaac Salvatierra ha citat el comunicat del Consell de TV3 i ha opinat que “per això ens cal més i millor periodisme” i que “els governs el que han de fer és governar bé i deixar d’obsessionar-se amb els periodistes. El que denuncia el Consell de TV3 és greu”.

Et pot interessar  Aragonès defensa continuar ampliant el cos de Mossos fins als 22.000 agents
Publicitat

Opinió

Minut a Minut