Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Consell per la República fa una crida a la recuperació de la unitat independentista: “Cal garantir el català a l’escola”

|

- Publicitat -

El Consell de la República es mostra en una posició ferma i clara davant l’acord entre PSC, Junts, ERC i Comuns el qual posa en perill la immersió lingüística a les aules. Així doncs, a través d’un comunicat a posat de relleu diverses qüestions: “Qualsevol acord que posi en contra la immersió lingüística comportarà el retrocés de l’ús social del català, que és l’objectiu persistent de les sentències espanyoles”

En primer lloc, defensa la política i jurídica del català (occità a l’Aran) com a llengua vehicular del nostre sistema educatiu és un pilar del nostre país. En aquest sentit, deixa palès que s’ha de lluitar a favor de la immersió lingüística: “Qualsevol cessió que modifiqui el règim d’immersió lingüística introduint el castellà com a llengua vehicular comportarà el retrocés de l’ús social del català”.

Publicitat

Per això, des del Consell es manifesta que davant d’aquesta situació, el Consell per la República considera que només es pot assegurar la defensa dels nostres drets polítics i lingüístics amb una estratègia de cobertura legal, administrativa i política on es vehiculi com a única llengua el català.

El Consell per la República fa una crida els grups parlamentaris independentistes a recuperar la unitat i es posa a disposició per a treballar-hi, en una estratègia institucional i social que garanteixi la pervivència de l’escola catalana, continuant amb el model d’èxit que ens ha portat al fet que el català sigui una llengua de cohesió social i nacional.

Finalment, el comunicat acaba recordant que l’única manera de protegir i garantir la pervivència de la llengua és assolir la república catalana independent.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut