Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Consell per la República demana a política i institucions escoltar “l’èxit rotund” de la manifestació de l’ANC

|

- Publicitat -

El Consell per la República ha celebrat aquest diumenge “l’èxit rotund” de la manifestació de l’ANC a Barcelona per la Diada, que ha aglutinat 150.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 700.000 segons els organitzadors. L’entitat comanada pel president a l’exili Carles Puigdemont ha reclamat que “tothom” tingui “en compte” aquesta circumstància, i ha considerat que els manifestants han ofert un missatge “nítid” que “tant la política com les institucions” han “d’escoltar”.

En un comunicat el Consell ha assegurat: “No poden continuar fent política ni governant les institucions al marge d’aquesta realitat tan contundent, d’aquesta força mobilitzadora que ningú més a Catalunya té capacitat d’aglutinar”.

Publicitat

Alhora, el Consell ha lamentat les “crides a la desmobilització i l’intent d’estigmatització del moviment independentista” sense les quals el resultat de la manifestació “encara hauria estat més espectacular”. Però en tot cas ha subratllat que aquestes crides “han fracassat de manera estrepitosa” i ha convidat els seus autors a “una reflexió seriosa”.

Per al Consell per la República, la “legalitat” i “legitimitat” del referèndum de l’1-O i de la declaració d’independència posterior són “a la base” del procés d’independència, i ha animat a no abandonar-lo “fins al reconeixement internacional de la República Catalana”.

Finalment, la institució considera que “els qui volien girar full i oblidar que hi ha un mandat democràtic a culminar” avui han rebut “un bany de realitat” que s’ha expressat “de manera massiva, inclusiva i transversal”.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell cancel·la l'acte amb Aliança Catalana per manca de recursos econòmics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut