Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Consell d’Europa critica que Espanya no informi del coronavirus en català

|

- Publicitat -

La Plataforma per la Llengua ha compartit un informe que denuncia que Espanya hauria d’informar sobre la situació del coronavirus en altres llengües oficials que no fossin només el castellà, és a dir, que el Gobierno també n’hauria d’informar en català. De fet, el Consell d’Europa i l’OSCE així ho recomanen, però la Plataforma diu que el Gobierno no fa cas d’aquests advertiments.

Sense anar més lluny, la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (CELRoM) critica que alguns estats, com Espanya, “no comparteixen la informació, instruccions, directrius o recomanacions en altres llengües que no siguin la llengua oficial del país”.

Publicitat

El Consell d’Europa també es queixa perquè considera que és un acte “discriminatori” i “contrari a la Carta Europea” el fet que els estats que opten per l’ensenyament per mitjà de la televisió “es limiti a la llengua oficial sense tenir en compte les necessitats dels alumnes acostumats a rebre formació en llengües cooficials”.

La Plataforma critíca que en tots els mitjans de comunicació oficials del Gobierno de Sánchez, només s’informa de l’estat de la pandèmia del coronavirus en llengua castellana, i farà arribar un informa amb aquestes situacions discriminatòries a les diferents institucions europees.

 

Et pot interessar  El govern d’Andorra exigirà saber català als ‘youtubers’ i ‘streamers’ espanyols per a renovar la residència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut