Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

El Consell d’Eivissa aclareix ara que no es contractaran turistes estrangers per infiltrar-se en festes il·legals

Asseguren que es contractaran empreses privades amb detectius que ajudin els ajuntaments a controlar les festes per la manca d’efectius policials

Àlex Huguet 05/08/2021
Imatge de la ciutat d'Eivissa / Wikimedia Commons

El Consell d’Eivissa nega que estigui contractant turistes estrangers perquè s’infiltrin en festes il·legals per avisar la policia. La institució aclareix que el que han fet és contractar una empresa privada amb detectius qualificats per donar un cop de mà als ajuntaments que no tenen capacitat per controlar totes les festes il·legals, sobretot per la manca d’efectius a la policia.

El vicepresident del Consell, Mariano Juan, ha aclarit aquest dimecres que el que pretén l’organització és “ajudar les institucions que tenen les competències de la covid a combatre les festes”. També ha assegurat que “no es tracta d’un càsting d’estrangers”, sinó que els detectius contractats tenen la seva llicència en regla. Les multes per formar part d’una festa il·legal poden arribar als 10.000 euros, i als organitzadors de les mateixes se’ls pot fer pagar amb una multa mínima de 60.000 euros.