Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Consell de la República fa una repassada dels acords entre Espanya i França: “Quatre segles contra els catalans”

|

- Publicitat -

El Consell de la República ha publicat una línia del temps per analitzar els acords i tractats històrics entre Espanya i França amb conseqüències nefastes per Catalunya. Coincidint amb la cimera francoespanyola que tindrà lloc el 19 de gener a Barcelona, el Consell ha denunciat les aliances entre ambdós estats i ha resumit: “Quatre segles contra els catalans”.

Des del Pacte de Ceret (1640) a la futura cimera del 19-G, passant per traïcions com el Tractat dels Pirineus (1659), el Decret de Nova Planta (1716), Tractat de Basilea (1795) o Conveni hispà-francès sobre el Marroc (1904), el Consell assenyala com històricament Espanya s’ha emmirallat en l’Estat francès per imposar un centralisme asfixiant, menystenint els territoris catalans i emprant-los com a moneda de canvi sempre que li interessava. La persecució de la llengua catalana i nombroses fronteres imposades són algunes de les conseqüències.

Publicitat

Per tot plegat, i davant una nova trobada per escenificar que el procés ha mort, el Consell de la República, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, criden a mobilitzar-se per mostrar que l’independentisme continua ben viu.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut