Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Consell convocarà una mobilització la nit de l’1-O als centres on va haver-hi càrregues policials

|

- Publicitat -

El Consell per la República ja va anunciar que convocaria una manifestació massiva al centre de Barcelona, concretament a Arc de Triomf; per commemorar el cinquè aniversari del referèndum de l’1-O sota el lema “Defensem l’1 d’Octubre, guanyem la independència”.

Tot i això, aquest matí, el responsable de relacions institucionals de l’òrgan de govern del Consell per la República, Antoni Castellà, ha declarat a EFE que es faria una crida a una mobilització nocturna, el dia 30 de setembre a totes aquelles escoles que va haver-hi càrregues policials per defensar les urnes. Es tractarà d’una prèvia a la mobilització multitudinària de l’endemà.

Publicitat

Castellà ha reiterat en l’entrevista de Efe, que no només és una commemoració, sinó una reivindicació del que es va guanyar: “Aquest 1-O no pot ser només una reivindicació del que va passar fa cinc anys, també ha de ser un acte de reafirmació, perquè aquell resultat ens legitima políticament. Aquest 1-O ha de marcar un abans i un després, ha d’haver-hi un canvi de cicle”.

Et pot interessar  El talp de la Guàrdia Civil als Mossos per l’1-O, detingut per blanqueig de capitals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut