Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Congreso ha gastat més de 21 milions d’euros en els viatges dels diputats

Entre juliol de 2016 i el passat 31 de març, quan les Corts portaven gairebé un mes dissoltes, el Congreso ja havia facturat prop de 18 milions d’euros en viatges dels diputats

Avatar
Agències 12/05/2019
Discurs de Felip VI al Congrés dels Diputats / Casa Reial

El Congreso ha dedicat en els gairebé tres anys que ha durat la XII legislatura més de 21 milions d’euros per sufragar els desplaçaments de diputats, tant en l’interior com a fora de territori nacional, com a diferents països de l’estranger, segons les últimes dades de la Cambra recollides per Europa Press. En concret, entre juliol de 2016 i el passat 31 de març, quan les Corts portaven gairebé un mes dissoltes, el Congreso ja havia facturat prop de 18 milions d’euros en viatges dels diputats dins del país per al desenvolupament de la seva activitat tant parlamentària com estrictament política.

Aquesta quantitat inclou bitllets d’avió, tren i autobusos, així com indemnitzacions per quilometratges de vehicles privats, a més de despeses de gestió, cancel·lacions, canvis o bitllets emesos pendents d’utilització. En total, en aquest període, es van destinar 8,20 milions a pagar els viatges a les circumscripcions, 1,01 milions a l’assistència d’actes polítics i 4,406 milions a activitats oficials.