Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El comitè d’Empresa de Catalunya Ràdio reclama a la CCMA una “renovació urgent” de la direcció

|

- Publicitat -

El Comitè d’Empresa de Catalunya Ràdio ha reclamat aquest divendres el compliment de la reforma de la Llei de la CCMA, i que el Consell de Govern sortint inici “de forma urgent” els tràmits per renovar la direcció de l’emissora. Els representants dels treballadors consideren que la ràdio “grinyola” –tal i com va esgrimir Mònica Terribas- per culpa d’una direcció que ha “ha potenciat una guerra entre departaments, seccions, grups i persones” en funció de la “guerra partidista” (entre Junts per Catalunya i ERC). “Batalles”, asseguren, “que afecten greument la feina dels treballadors”. “Tampoc hi ha cap solució ni preocupació pels plans de teletreball, les eines que calen, els plans de jubilació, o la renovació de la plantilla”, afegeixen.

El comitè demana, doncs, que es compleixi el desenvolupament de la reforma de la Llei de la CCMA, aprovada l’octubre de 2019, per elegir un nou Consell de Govern “d’acord amb els criteris d’independència i professionalitat contemplats en aquesta llei”, i que aquest nou consell iniciï els tràmits “de forma urgent” perquè es pugui nomenar, “entre professionals de reconegut prestigi”, la nova direcció de Catalunya Ràdio a partir d’un concurs públic previst també a la llei.

Publicitat

“Els grinyols ja no deixen sentir la ràdio”

Amb aquesta referència a la metàfora que va utilitzar Mònica Terribas en el seu comiat al capdavant d’El matí de Catalunya Ràdio’, els representants dels treballadors fan notar un malestar intern cap a una direcció que -al seu entendre- “ha desistit de la gestió del dia dia”.
“Continuem assistint perplexos a la guerra partidista no només entre direccions (de la CCMA, d’Informatius, dels mitjans, dels departaments, estructurals…) sinó entre diferents seccions internes i fins i tot en el pla personal”. Tornant a Terribas, es queixen de l’existència de “grans discussions per temes mediàtics com la direcció de l’espai que conduïa fins la temporada passada, “i, en canvi, cap mena d’interès en temes estratègics com ara que s’ompli els caps de setmana d’estiu de programació enllaunada o bé hi hagi un excés d’informació gravada”.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme

Finalment, el Comitè també es queixa d’absència de “solució i preocupació” per qüestions laborals com el teletreball, els plans de jubilació o la renovació de la plantilla. “Tot plegat desemboca en un desgovern, en potenciar l’amiguisme i el servilisme i en unes diferències incomprensibles en el funcionament dels diferents departaments i, en conseqüència, en els drets dels treballadors”.

“La ràdio grinyola i ara fa molt de soroll, perquè una ràdio no és només la seva programació, és sobretot la seva gent. Tota la seva gent, la més gran i amb més experiència i la més jove que arriba a la casa amb molta il·lusió i noves idees”, sostenen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut