Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Col·lectiu Primer d’Octubre també celebra la retirada de la candidatura pels JJOO

|

- Publicitat -

El grup de militants crítics d’ERC conegut com a Col·lectiu Primer d’Octubre ha rebut amb satisfacció la notícia de la cancel·lació de la candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2030.

En un comunicat, el col·lectiu ha tornat a deixar clar que del que es tractava era d’uns “jocs olímpics contra els catalans”, utilitzat com una excusa espanyola per simular una entesa i unitat amb Catalunya, tal com va dir el mateix president de l’Aragó, principal causant de l’esclat de la candidatura.

Publicitat

Així i tot, el col·lectiu ha manifestat que lamenten profundament que la retirada de la candidatura no hagi estat decidida per la Generalitat. També han instat al Govern a invertir més en els Pirineus fora del marc olímpic, i en el cas d’una nova candidatura, que aquesta sigui després de la constitució d’un Comitè Olímpic de Catalunya, que no depengui d’Espanya.

En conclusió, remarquen que pràcticament res del que demanen seria viable si no s’accepta el mandat de l’1-O i, per tant, es proclama Catalunya com un estat independent.

Et pot interessar  Bolaños diu que "tothom sap" que la ILP del Parlament sobre la independència "acabarà en res"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut