Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Col·lectiu Primer d’Octubre exigeix trencar “qualsevol pacte” amb el 155

|

- Publicitat -

El Col·lectiu Primer d’Octubre exigeix a totes les forces independentistes que trenquin “qualsevol pacte municipal o a les diputacions” amb els partits del 155. El corrent intern d’ERC fa aquest pronunciament, després de constatar com “la taula de diàleg ha estat una estratègia condemnada al fracàs”.

L’agrupació critica que el suport d’ERC a la investidura de Pedro Sánchez “es va fer de forma precipitada sense obtenir les mínimes garanties de compliments dels compromisos pactats”. En aquest sentit, el Col·lectiu recorda que “no només no s’ha avançat en el reconeixement del nostre dret a l’autodeterminació, sinó que la repressió contra els nostres presos polítics s’ha incrementat”.

Publicitat

De cara a les pròximes eleccions catalanes, els militants republicans demanen als partits que, en cas de superar l’independentisme el 50% de representació al Parlament, “es comprometin a configurar un govern conjunt per fer efectiu” el mandat de l’1 d’octubre i “declarar la independència” de Catalunya. En l’àmbit estrictament de partit, el Col·lectiu Primer d’Octubre demana un procés de primàries “el màxim d’obert i plural possible” per triar els candidats d’ERC.

Et pot interessar  ERC avisa que seguirà "al camí de l'alliberament nacional" i situa l'autodeterminació com a proper objectiu
Publicitat

Opinió

Minut a Minut