Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Col·lectiu Primer d’Octubre exigeix “coherència” a Aragonès perquè rebutgi la invitació a la cimera francoespanyola

|

- Publicitat -

Els militants d’ERC agrupats en el Col·lectiu Primer d’Octubre, el qual reclama l’aplicació del mandat del referèndum del 2017, exigeixen a Pere Aragonès “coherència” respecte a la celebració de la cimera francoespanyola que tindrà lloc a Barcelona el pròxim 19 de gener, i que reunirà a la capital de Catalunya Pedro Sánchez i Emmanuel Macron. A través d’una piulada a Twitter, han instat el president de la Generalitat a no participar en la cimera perquè ja s’ha sumat a la protesta unitària contra l’acte organitzada per entitats independentistes, tot recordant que “no posi la Generalitat al lloc contrari al poble“.

La celebració de la cimera ha aconseguit mobilitzar l’independentisme, que ja ha convocat una protesta unitària contra l’acte; a la protesta s’hi han sumat diverses entitats i personalitats independentistes, així com els dos exsocis de Govern, ERC i Junts. Tanmateix, aquest dimarts, 10 de gener, s’ha fet públic que la Moncloa ha convidat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a participar en la salutació de la cimera, una invitació que des de Junts consideren “enverinada” i que ha encès les alarmes, especialment arran de la fructífera relació que hi ha entre el PSOE i ERC.

Publicitat

Per aquest motiu, el Col·lectiu Primer d’Octubre, format per militants d’ERC, ha recordat a través de Twitter que la protesta és contra la cimera, i que ERC ja ha comunicat que se suma a la manifestació. “Per tant, el MHP Aragonès no ha de participar de la cimera, perquè ERC no es manifesta contra Aragonés i la Generalitat. Exigim coherència a Pere Aragonès i que no posi la Generalitat al lloc contrari al poble”, expressen a Twitter.

Et pot interessar  Aragonès celebra que l'amnistia "culmina un treball col·lectiu" que ha de "posar punt final a la repressió contra l'independentisme"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut