Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

El Col·lectiu Primer d’Octubre demana a ERC que la militància voti el suport als PGE

L’agrupació de militants d’ERC posa com a condició que el Gobierno s’assegués a negociar l’autodeterminació per aprovar els pressupostos

Àlex Huguet 19/10/2021

El grup de militants d’ERC coneguts com a Col·lectiu Primer d’Octubre ha demanat a la formació republicana que sotmeti a votació de tota la militància un eventual suport a l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat. En un comunicat que han compartit a les xarxes socials, el col·lectiu recorda que Pedro Sánchez és president del Gobierno gràcies als vots d’ERC, que demanaven que la taula de diàleg prosperés.

D’altra banda, el sector de militants crítics d’ERC també asseguren que l’aprovació dels pressupostos mai acaba fent grans favors a l’interès català, i estan convençuts que uns pressupostos des d’una sobirania catalana serien millors. Amb tot, demanen a ERC que utilitzi “amb intel·ligència” els vots a Pedro Sánchez, exigint que el Gobierno s’assegui a la taula de negociació a parlar d’autodeterminació, i amb presència d’observadors internacionals.