Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

El Col·lectiu Primer d’Octubre demana a ERC que els militants votin el marc dels acords d’investidura

Els militants d’ERC afins al mandat de l’1-O exigeixen al partit que no es descarti la via unilateral

Àlex Huguet 19/04/2021
El vicepresident del Govern amb funcions de president i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, aplaudint durant un acte de commemoració del 90è aniversari de la proclamació de la república catalana. 17 d'abril del 2021. (Horitzontal)

Un dels sectors més crítics d’ERC, el Col·lectiu Primer d’Octubre, segueix insistint en no renunciar a la via unilateral per tal d’assolir la independència, tal com va marcar el camí del referèndum de l’1-O. En un comunicat, el col·lectiu demana que la ronda d’assemblees amb la militància que va anunciar ERC per tal d’informar sobre la situació actual de les negociacions culmini amb una votació per decidir “el marc dels acords d’aquesta nova legislatura”, i “no es limiti a transmetre determinades consignes polítiques”.

Per tant, el col·lectiu entendria que així es creés un nou full de ruta, “ja que l’escenari votat al Congrés de 2019 ha estat superat pels esdeveniments”, i exigeix que ERC posi sobre la taula que “en darrera instància no descartem la via unilateral”, fet que contradiu la darrera Ponència Política dels republicans.