Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El CGPJ diu que actuarà per “defensar la independència judicial”, tot i ser un òrgan caducat i qüestionat a Europa

En un nou comunicat, els magistrats reiteren la seva oposició a les referències al 'lawfare'" i adverteixen que es mantindran "vigilants" a les comissions d'investigació del Congrés

|

- Publicitat -

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha emès un nou acord on “reitera el seu rebuig a les referències al ‘lawfare'” i “adverteix que es mantindrà vigilant” respecte a les comissions d’investigació que constituirà el Congrés dels Diputats sobre l’Operació Catalunya i els atemptats del 17A.

En un comunicat, els membres del CGPJ també han avisat que actuaran per “defensar la independència judicial“, tot i que precisament és un òrgan qüestionat en aquesta línia per la Comissió Europea. De fet, aquest dilluns ha complert el cinquè aniversari amb el mandat caducat.

Publicitat

Un acord promogut pel sector més conservador

L’acord s’ha aprovat en una reunió extraordinària convocada a petició de tres magistrats de l’ala més conservadora: José Antonio Ballestero, Ángeles Carmona i Carmen Llombart. Per tirar endavant la declaració s’ha necessitat el vot de qualitat del president del CGPJ, Vicente Guilarte, que ha anat acompanyat de les progressistes Roser Bach i Mar Cabrejas.

Tanmateix, els tres vocals conservadors que havien demanat la reunió han votat en contra i han anunciat un vot particular perquè creuen que el text és “insuficient” i cal anar més enllà. Al seu vot particular, apunten que les comissions d’investigació es constituiran en “frau de llei” i denuncien un “clima d’agitació i propaganda inadmissible” contra “jutges i magistrats” que “s’han limitat a aplicar l’estat de dret”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut