Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El centre Irídia critica el dispositiu policial al metro de Barcelona titllant-lo de “batuda sota perfil racial”

|

- Publicitat -

El centre Irídia ha criticat el dispositiu policial al metro de Barcelona portat a terme dimarts pels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional. L’ha titllat de “batuda sota perfil racial”, i ha advertit que es tracta d’una “drecera que no té cabuda en un sistema democràtica” i és una “pràctica il·legal”. “Les batudes sota perfil racial són contràries a la Constitució per ser discriminatòries. La policia no pot identificar persones sobre la base del seu perfil racial”, remarca Irídia a través de Twitter.


L’operatiu policial al metro va acabar amb 23 detinguts, 22 per la Llei d’Estrangeria, tot i que sis detencions han quedat finalment sense efecte. 17 passaran a disposició judicial durant aquest dimecres.

Publicitat

Els 70 carteristes identificats al metro dimarts acumulen 185 detencions i han estat denunciats 667 cops

Els 70 carteristes i lladres identificats al metro dimarts acumulen 185 detencions i han estat denunciats 667 cops, segons han informat els Mossos d’Esquadra. Principalment han estat detinguts per delictes de furt i denunciats per delicte lleu de furt per part dels agents de Seguretat Ciutadana que treballen al metro i a la ciutat, així com en el marc d’investigacions policials. Un dels identificats arriba a les 11 detencions i a les 86 denúncies.

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut