Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El català s’obre pas a Perpinyà: L’Oficina Pública de la Llengua Catalana entra en funcionament

|

- Publicitat -

L’Oficina Pública de la Llengua Catalana (OPLC) de Perpinyà, que va entrar en funcionament coincidint amb el període de confinament, és un organisme de política lingüística, el primer que existeix al nord de l’Albera, que inclou les institucions i administracions públiques de la Catalunya del Nord, com són l’Estat francès, el Consell Regional, el Departament dels Pirineus Orientals, els municipis de la zona i la Universitat de Perpinyà. Com ha explicat l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), en un comunicat, l’objectiu de l’OPLC és fer un pas determinant en la recuperació del català a la zona. Així es pretén garantir el desenvolupament de la llengua catalana, treballar en l’augment de l’ús del català i fer créixer el nombre de parlants actius.

La missió de l’Oficina Pública de la Llengua Catalana és “la concepció, la definició i l’aplicació d’una política lingüística pública i concertada a favor de la llengua catalana”, amb seu a la Universitat de Perpinyà.

Publicitat

La Secció Filològica (SF) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) forma part del Consell científic de l’OPLC, que presideix el director de l’Institut Franco-Català Transfronterer i membre corresponent de la SF de l’IEC, Alà Baylac-Ferrer. També en formen part la Facultat d’Estudis Catalans de la Universitat de Perpinyà i Joan Peytaví Deixona, membre nord-català de la SF de l’IEC.

Et pot interessar  El català busca la seva “oportunitat” al Mobile World Congress per endinsar-se en un món tecnològic dominat per l’anglès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut