Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El cas d’Eduard Pujol gira com un mitjó: Finalment, les dues denunciants aniran a judici

|

- Publicitat -

El serial d’Eduard Pujol i les dones que l’acusaven d’assetjament sexual ha sumat una nova revelació que faci que el cas s’hagi girat també per la segona de les denunciants. Fa unes setmanes, ja es va revelar que una d’elles hauria de seure al banc dels acusats per amenaces, però ara l’altra també s’hi sumarà per un delicte d’injúries.

Tal com detalla El País, en l’acusació de la dona (Noemí Ll.), la declaració dels testimonis demostra que no hi va haver assetjament, més aviat al contrari. Una de les testimonis és la qui era directora de l’Institut Català de les Dones, que assegura que abans d’adreçar-se al partit, la regidora de Pineda la va anar a veure i li va explicar que Eduard Pujol li havia enviat missatges de contingut sexual, però li expressava positivament, comprovant que tot plegat es tractava d’una relació normal entre adults.

Publicitat

El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona ha decidit enviar a judici una dona per un suposat delicte d’injúries i calúmnies contra l’exdiputat de JxCat al Parlament Eduard Pujol. Es tracta de la segona dona que acaba a judici per fets similars, haver denunciat, segons sembla falsament, Pujol d’assetjament sexual. Segons el diari ‘El País’, la dona és regidora de JxCat a Pineda de Mar. La dona no hauria acceptat la fi de la breu relació sentimental que van mantenir l’octubre del 2019 i va denunciar el cas, primer a l’Institut Català de les Dones i després al partit, cosa que va provocar la dimissió de Pujol a finals del 2020 tot i que ell sempre va negar els fets. El juny del 2021 JxCat va revocar la suspensió de militància de Pujol.

Et pot interessar  VIDEO | Rull descarta sotmetre's a una investidura: "L'únic pla es diu Carles Puigdemont, no hi ha pla B"

Segons la interlocutòria judicial, tots dos van mantenir una relació sentimental entre octubre i novembre del 2019, intercanviant nombrosos missatges de Whatsapp “de naturalesa afectiva i fins i tot eròtica”. A finals d’octubre, Pujol va decidir distanciar-se amistosament de la dona, i el 13 de novembre es van veure per última vegada. El juny del 2020 va contactar amb la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Laura Martínez Portell, per denunciar un suposat assetjament sexual per part de Pujol, sense que l’ICD s’interposés cap denúncia contra Pujol ni es prestés assessorament a la dona perquè ho denunciés ella mateixa.

Segons la declaració al jutge, la investigada va explicar que la responsable de feminismes del partit, Aurora Madaula, li va dir que prendrien una decisió únicament amb el seu testimoni i amb la informació de l’altra dona que va acusar Pujol d’assetjament. També consta que la regidora de Pineda va dir al partit que esperava veure l’exdiputat “sense res i que ho perdés tot”. Finalment, va admetre davant del jutge que després de mantenir relacions amb Pujol, ell va perdre l’interès i la relació es va acabar.

De moment, el partit no ha fet cap pas ni per readmetre l’exdiputat o pagar-li el sou equivalent al temps que fa que el van fer fora, i ni tan sols li ha demanat disculpes públicament.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut