Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El canceller alemany anuncia que treballarà per una UE “forta i sobirana”

|

- Publicitat -

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha assegurat aquest divendres que el seu govern treballarà per una Unió Europea “forta i sobirana”. En el seu primer viatge a Brussel·les com a canceller, només dos dies després d’assumir el càrrec, Scholz s’ha trobat amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i amb el president del Consell Europeu, Charles Michel.

En una roda de premsa conjunta amb Von der Leyen, Scholz ha dit que Alemanya ha d’assumir la seva “responsabialitat” al bloc comunitari, mentre la presidenta de la Comissió Europea ha celebrat la “gran agenda proeuropea” de l’executiu de Scholz.

Publicitat

El canceller alemany ha expressat la seva voluntat “d’impulsar cap al progrés” la Unió Europea i ha remarcat la necessitat que els 27 “coordinin de manera estreta la política exterior per garantir que la seguretat i la defensa a Europa puguin ser un èxit”.

Al seu torn, Von der Leyen ha afirmat tenir “expectatives positives” sobre el nou govern alemany. “Sempre hi haurà qüestions que s’han de debatre, però ser proeuropeu és una precondició molt benvinguda”, ha dit.

Per la seva banda, Michel ha qualificat de “fort missatge” el viatge de Scholz a Brussel·les per reunir-se amb els líders de les institucions europees. Amb el canceller alemany, ha coincidit en què “l’estat de dret i els principis democràtics estan en el centre el projecte polític europeu”, així com en la necessitat d’impulsar els “reptes” econòmics i de les transicions ecològica i digital.

El canceller alemany conclourà la visita a Brussel·les amb una trobada amb el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg. Abans d’anar a la capital belga, Scholz s’ha reunit a París amb el president francès, Emmanuel Macron.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut