Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El CAC denuncia a YouTube cinc vídeos contraris a la vacunació

|

- Publicitat -

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya denuncia a la plataforma d’intercanvi de vídeos YouTube 5 vídeos que desinformen i fan un discurs contrari a la vacunació. En aquests hi ha títols com ara ‘Si amas a tus hijos no los vacunes’, ’10 ingredientes tóxicos dentro de las vacunas no los vacunes’ o ‘Vacunación ¿un peligroso fraude medico?’.

YouTube va anunciar aquest dimecres que ha expandit les polítiques relatives a les vacunes contra la covid a la resta de les que s’administren actualment i que han estat aprovades per la Organització Mundial de la Salut. Així, s’eliminen els continguts amb afirmacions falses que acusen a vacunes aprovades de ser perilloses i de causar efectes de salut com ara l’autisme, el càncer i la infertilitat.

Publicitat

El CAC va denunciar el desembre de 2019 un total de 10 vídeos contraris al discurs de la vacunació, dels quals YouTube ha retirat 5. Posteriorment, el febrer de 2021 va elaborar un altre informe sobre les vacunes de la covid, en el què hi havia un únic vídeo de YouTube, que ha estat retirat. Així, del total d’11 vídeos de YouTube contraris a la vacunació, l’empresa n’ha retirat 6.

El CAC ha reiterat la denúncia feta en el seu moment, per tal que es retirin els 5 continguts restants. En l’informe del 2019 hi havia 10 vídeos, amb títols tan explícits com ‘Si amas a tus hijos, no los vacunes’, que encara està actiu i és el que té el major nombre de visualitzacions: 819.183. ‘Vacunación ¿un peligroso fraude medico?’, ’10 ingredientes tóxicos dentro de las vacunas’ o ‘La verdad de las vacunas que no quieren que sepas’.

En l’informe del 2021 hi havia, entre altres continguts de xarxes socials, el vídeo de YouTube ‘La OM$ reconoce el engaño’, que ha estat retirat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut