Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’independentisme acorda no posar en risc els funcionaris pel cas Juvillà

|

- Publicitat -

L’independentisme arriba a l’acord de defensar a Juvillà, però sense posar, sota cap concepte, un funcionari en risc. Aquesta desició s’ha acordat en el dictàmen entre els memnbres de Junts, ERC i la CUP en la Junta Electoral Central. El bloc independentista manté que “no es podria executar” la retirada de l’escó de Jubany perquè de moment no hi ha cap sentència ferma del Suprem ni s’ha resolt la petició de cautelars. Tot i això, cal recordar que la resposta davant la JEC es realitza quan falta poc més de 24 hores perquè expiri el termini (d’un total de cinc dies) que l’òrgan administratiu va donar a la presidenta perquè retirés l’escó de l’anticapitalista.

De totes maneres, els tres grups coincideixen que el límit de la desobediència a l’hora de defensar aquesta postura “passa per preservar els funcionaris de qualsevol tipus de responsabilitat penal i comptable per la que puguin ser perseguits”.

Publicitat

El redectat recorda que el Parlament ja va denuciar que la JEC no reuneix les competències necessaries per prendre cap tipus d’acord que alteri “la composició de la cambra” i deixa palès que es tracta “d’una vulneració flagrant”, ja que hauria de prevaldre la pressumpció d’innocència. El PSC-Units, Vox, Cs i PPC han acusat l’independentisme de “teatralitzar” i “gesticular” amb aquest informe, que han qualificat de “bunyol” jurídic. També han reclamat que es faci efectiu l’acord de la JEC i se li retiri l’acta a Juvillà.

Aquesta desició posa en relleu la dificultat del Parlament per desobeir una desició del Suprem, tot i que a hores d’ara encara no hi hagi una sentència ferma.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium

Tot i això, els anticapitalistes han fet una piulada en la qual han deixat clar que Pau Juvillà no té cap intenció de renunciar com a diputat: “Cal explorar totes les vies per garantir la sobirania del Parlament, però també cal superar el marc establert i posar un horitzó per avançar cap a un nou referèndum i la independència”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut