Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El bloc del 155 protegeix la impunitat de la monarquia al Congreso: eviten la investigació per les revelacions de Corinna

La Mesa del Congreso ha tombat així la petició dels diputats d'ERC, PDeCAT, Compromís, Bildu i Unidos Podemos

|

- Publicitat -

PP, PSOE i Ciudadanos han evitat la creació d’una comissió d’investigació al voltant de les revelacions de l’amant del rei emèrit espanyol, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, sobre la monarquia. Entre altres coses,zu Sayn-Wittgenstein va acusar Juan Carlos I de tenir comptes a Suïssa i cobrar comissions. La Mesa del Congreso ha tombat així la petició dels diputats d’ERC, PDeCAT, Compromís, Bildu i Unidos Podemos, acabant amb les poques possibilitats que hi havia de crear la comissió.

I és que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ja aplanava el camí per evitar-la quan considerava que les explicacions que va donar al respecte el director del CNI, Félix Sanz Roldán, al Congreso no li generaven “cap dubte pel que fa a la seva credibilitat” i va advertir que no toleraria “cap xantatge d’Estat”. Des d’aquella compareixença al juliol, tant els socialistes com Ciudadanos ja havien deixat caure en diverses ocasions que optarien per rebutjar la iniciativa. El PP s’hi havia oposat des de bon principi.

Publicitat

Cap sorpresa, doncs, pel que fa a les intencions del bloc del 155 de protegir la impunitat de la monarquia. De fet, al juliol, PP i PSOE ja es van aliar a la Mesa del Congreso per evitar la compareixença de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, en relació a “les possibles estructures opaques al fisc creades per Juan Carlos de Borbón”.

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc
Publicitat

Opinió

Minut a Minut