Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El balanç final del PP a Espanya: perd una desena de batllies de capitals

|

- Publicitat -

El Partit Popular ha aconseguit en la jornada d’aquest dissabte el poder municipal a Madrid, Saragossa, Màlaga i Múrcia, quatre de les vuit grans capitals de província espanyoles. Tot i això, el balanç és negatiu si tenim en compte que ha perdut importants parcel·les en altres territoris. És el cas de Melilla, on l’únic representant de Cs li ha arrabassat la presidència de la ciutat autònoma després de pactar amb Coalició per Melilla i els socialistes.

Les dues zones on més poder han perdut els populars han estat Castella-la Manxa i Castella i Lleó. En la primera perden les alcaldies de Guadalajara, Conca i Albacete. Les dues primeres tindran alcalde del PSOE i la tercera els socialistes s’alternaran dos anys amb Cs. A Castella i Lleó, els populars perden Àvila (Per Àvila), Burgos (PSOE) i Palència (Cs) amb suport del PP.

Publicitat

També han estat desallotjats pel PSOE de Logronyo, Càceres i Jaén, encara que els populars recuperen Còrdova i els socialistes perden Granada, on governarà Cs amb suport de PP i Vox. El PP perd també Ourense, després de donar el seu suport a Democràcia Orensana.

Et pot interessar  L’exdiputat del PP menorquí Juan Carlos Grau, condemnat per distribuir pornografia infantil
Publicitat
  • Arxivat a:
  • PP

Opinió

Minut a Minut